Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bartošová a kulturní fronta sebedestrukce

Tenhle článek by pravděpodobně nikdy nevznikl, kdybych nenavštívil své rodiče, kteří na rozdíl ode mne vlastní televizi. Užíval jsem si sotva hodinu rodinné atmosféry, když jsem zaslechl speciální znělku zpráv k sebevraždě Bartošové a pak spiklenecké teorie, teoretizování, obvinění a troubení kulturních představitelů do útoku proti bulvárním médiím prostřednictvím bulvárních médií. Můj otec při této reportáži měřil čas, kolik tentokrát dostane „nejdůležitější zpráva“ dne prostoru.  Dostal se na 15minut.

Dopředu se chci omluvit, že nebudu projevovat pocit viny a nebudu předstírat člověka brutálně zasaženého smrtí Ivety Bartošové. Její tvorba mě nikdy neoslovila, její „skandály“ mě nikdy příliš nezajímaly a její smrt pro mě nebyla o nic smutnější zprávou, než zprávy o jiných sebevraždách, kterých od roku 89 raketově přibývá.
Nehodlám ani analyzovat, kdo za její smrtí stojí. Pokrytectví národa, médií, takzvaných osobností, případně dokonce politických stran (?!), ovšem přecházet nehodlám.

Kulturní fronta sobectví přesáhla únosnou mez
Celý národ začíná okamžitě po její sebevraždě s hledáním viníků, včetně služebníků „podrevoluční nálady“, jak trefně označil majitel Prásku média a přisoudil jim tím údajně kladnou pozici v občanské společnosti.
 Událost je to jistě tragická, ale dovolím si podotknout, že život Ivety Bartošové, neměl cenu vyšší než dalších více než 10 tisíce Čechů, kteří si od roku 1989 vzali život. Pokrytectví lidí, kteří hledají viníka u člověka, který svůj život utápěl v alkoholu, práškách a vůbec všeho co předpovídá brzkou smrt se investiguje, zatímco příběhy tisíců našich soukmenovců, kteří si vzali život z ekonomických důvodů se zamlčuje a předstírá se, jako kdyby neexistovali a nebyli hodni zmínky.
Milý národe, milá média, dovoluju si Vás vyzvat k označení viníka smrti těchto lidí. Pro spoustu to byl jednoznačně sobecký systém, postavený na sobeckosti, neuvěřitelně maximalizované individualitě a postupného bourání přirozených vazeb národní solidarity. Systém založený na konkurenci, stavící souseda proti sousedovi, kamaráda proti kamarádovi, rodiny proti sobě navzájem.
Systém, který nám podstrkuje hvězdy showbusinessu, které by obyčejně se svojí nízkostí a nevkusností skončili na propadlišti dějin. Podstrkované hvězdy zpívající nesmysly o dvou slovech, vyzývající většinou maximálně k promiskuitě, alkoholismu, nejlépe doplněné úžasně multikulturně vyladěným videoklipem plným obnažených lidí. Hudební hity proudící ze západu obsahující většinou nanejvýše 3 slova v jedné a té samé tónině většinou popisují sobotní stavy po alkoholickém dýchánku.
Dekadence, která k nám proudí, je opravdu zdrcující a bude jedním z dalších důvodů, proč naše civilizace zemře. Náboženství materialismu, která se u nás zavádí, je neuvěřitelně sebedestruktivní činnost. Aspekty krásy jsme přestaly měřit, abychom je nahradili aspekty velikosti. Rozhledny pro nás přestávají mít smysl pro svojí geografickou polohu a krásu výhledu na matičku zem a nahrazuje je brooklynský prototyp mrakodrapu, u kterého preferujeme co největší množství pater. V ideálním případě za projev krásy považujeme, pokud z mrakodrapu uvidíme několik tisíc dalších mrakodrapů.
Symbolika USA se zavádí i jako vzor v ekonomice a tak i my budeme brzy svědky, že nebudeme léčit pacienty postižené rakovinou, protože jejich ekonomická návratnost je nejistá, popřípadě nerentabilní.
Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že jsem od tématu odbočil, není tomu tak. Celou evropskou civilizací nás provázejí jména kulturních osobností. Westernizace a konzum Evropy vytvářející evoluční vývoj homo economicus přesně dokreslují scénky, které následovaly po smrti Ivety Bartošové. Kritiky, kteří budou chtít lamentovat nad tím, že snad zneuctívám mrtvého, bych chtěl předem upozornit, že to jsou především oni, kdo tak činí.
Pouze se snažím konstatovat, že Iveta Bartošová není o nic víc, než Ti ostatní a nehodlám je opomenout.

Tak trochu jiná sebevraždu
Když už se dostáváme k tématu sebevraždy, chtěl bych si při této příležitosti připomenout člověka, který tak téměř přesně před rokem učinil také. Většinová společnost pravděpodobně nebude vědět o koho se jedná, díky mediálnímu embargu, které porušil pouze deník Reflex, který dotyčného nazval „pravicovým extrémistou a křesťanským fundamentalistou“.
Jeho jméno je Dominique Venner.

Dominique Venner 21.května 2013, pár dní po schválení dalších pro-imigrantských zákonů ve Francii a v den schválení adopcí dětí homosexuály, přiložil pistoli k hlavě a před stovky přihlížejících se zastřelil v katedrále Notre Dame. Ačkoliv Reflex informoval o Vennerovi jako o křesťanském fundamentalistovi, Venner nejen, že nebyl fundamentalista, ale dokonce nebyl ani křesťanem.  Místo pro poslední akt tohoto politického vojáka si vybral jako symbol jeho geniálních předků a jeho národa. Svůj čin ovšem neinicioval z důvodu, že by se života chtěl vzdát a nenáviděl ho. Svůj život miloval, byl hrdým otcem i dědečkem. Miloval svoji ženu, rodinu a miloval svoji zemi. Nemohl dále snášet ponížení jeho národa a kulturní a etnický úpadek. Ve svém dopise na rozloučenou uvedl, že svůj život ukončuje z důvodu, aby probudil Francouze z letargie. Obětoval svůj život, aby probudil duch života ve francouzském národě.


Oběť Dominique Vennera se ve Francii opomínala (u nás ani nemluvě). Smrt Ivety Bartošové nám bude prezentována nejdéle, jak jen to půjde.
Ptejme se sami sebe, zda-li majitel Prásku neměl pravdu, když prohlásil, že nás média drží „v podrevoluční náladě“.

Autor: Michal MichalUrban | pondělí 5.5.2014 22:40 | karma článku: 30,62 | přečteno: 2064x
  • Další články autora

Michal MichalUrban

David Koller,Ortel, voda a víno.

Tentokrát ve stručnosti. David Koller po vzájemné dohodě se svým manažerem, oznámili, že nebudou hrát v sálech, kde minulosti vystupovala skupina Ortel. Jak se v tomhle případě zdá, pít víno a kázat vodu se nemusí vždy vyplácet...

12.2.2016 v 13:53 | Karma: 37,63 | Přečteno: 2331x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Evropu s migranty čeká vědecký boom a rozkvět.

Jsem přešťastný člověk, že můžu být svědkem vrcholné etapy vývoje Evropy. Když jsem před pár lety nadával na svoje první auto, že mu příliš chutná, nenapadlo mě, že mě čeká v tomhle a mnoho dalších ohledech světlejší zítřek.

28.10.2015 v 10:00 | Karma: 42,08 | Přečteno: 2948x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Rusko prokázalo solidaritu. Merkelová akorát zvrací a vraždí.

Rusko vstoupilo do boje po boku Sýrie do bojů a zdá se, že jako jediní prokázali opravdovou solidaritu se Syřany. Německo svým multikulturním pojetím solidarity všemu akorát škodí a zabíjí.

6.10.2015 v 18:35 | Karma: 36,22 | Přečteno: 1521x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Prague Pride není pochodem homosexuálů, ale úchylných exhibicionistů.

Každoroční „tradice“ je tady. Opět se nám blíží ukázka obscénnosti na veřejnosti za které by se i profesionální prostitutka styděla.

12.8.2015 v 8:00 | Karma: 41,27 | Přečteno: 2288x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Demokracii si rozvracet nenecháme! Imigrace bude, svoboda slova ne!

Tento měsíc byl abnormálně plodný na výskyt politického extrémismu. Jako standardně v něm ale nefigurovali fakticky neexistující pravicoví extrémisté, ale znalci na extrémismus, volená šlechta a užitečná hlásná trouba systému.

8.8.2015 v 23:11 | Karma: 40,97 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3129x
Jmenuju se Michal Urban.
Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních.
Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů.
Můj FB:
https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327