Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kapesní slovník česko-žurnalistický

Po vzestupu patriotismu jako jediné možné obrany proti západní dekadenci, multikulturalismu a diktátu Evropské unie si nešlo nevšimnout opětovné neobjektivnosti českých žurnalistů. Nabízím Vám tedy zcela zdarma slovník, který doporučuju vytisknout a při každém čtení mainstreamových zpráv použít. Pro porozumění účelovým článkům to považuji za naprostou nezbytnost a nyní Vám tak ulehčím práci. Autorská práva nepožaduji, mám dobré srdce a ani na to nemusím být pirát.

Z velmi dlouhého seznamu, který by čítal několik stovek slov vybírám pouze skutečně to nejzásadnější a nejčastěji používané. Berte to prosím jako kapesní česko-žurnalistický slovník.

Novinářský výraz „Neonacismus“.
Překlad: vlastenectví.
 Význam slova u českých novinářů: Adolf Hitler, holocaust, rasismus, plynové komory, pravicový extremismus, primitivnost, lůza, hlupáci, totalitáři.
Překlad: Vlastenectví, odpor proti multikultuře (tohle bude velké překvapení, že se nepohybujeme v bipolárním světě, kde existuje jen kulturní marxismus a protipól Osvětim), národní suverenita na místo diktátu Bruselu, národní solidarita (například ti zlí neonacisté ze Zlatého Úsvitu veškeré finance z volební účasti investují do sociálně slabých, tedy alespoň do nedávné doby, než jim zmrazili účty).
Většinou slušní a vzdělaní lidé bojující za přímější demokracii (nesrovnávat se situací u nás, zde je situace patriotistického hnutí skutečně tristní).
Vzkaz pro novináře: pravicový extremista je možná pan Dluhoslav Kradousek nebo Kája Chrápenberg. Rasista tak možná Kocáb - cestovatel a návštěvník, kdejakých teroristů a kriminálníků.


Novinářský výraz „Rasismus“.
 Překlad: antirasismus.
Význam slova u českých novinářů: Rasisti, holocaust, plynové komory, Adolf Hitler, pravicový extrémismus.
 Překlad: Nespokojenost s pozitivní diskriminací a kriminalitou „mladíků“ (další zlidovělý novinářský folk). Odpor proti multikulturnímu experimentu. Většinou ethnopluralisté zasazující se o heterogenní svět homogenních národů žijících ve svých zemích dle svých zvyků, tradic, kultury a zákonů. Tedy suverénnost a identita bez vnějších zásahů v Africe, Asii i Evropě. Zahrnující odpor proti arabskému imperialismu, židovskému imperialismu, americkému imperialismu a v minulosti i evropskému imperialismu.
Vzkaz pro novináře: Přeji hodně štěstí na výletu a následném nocování pod širým nebem v Chánově. Osobně přispěji i na „no go zone“ ve Francii, kde po lidech hází arabové kameny za takový rasistický přečin, jako je jejich bílá barva kůže.

Novinářský výraz: „Rebel“.
Překlad: Většinou islámský terorista, fundamentalista, vrah, totalitář.
Význam slova u českých novinářů: Bojovník za svobodu, hrdina, zoufalý muž bojující proti zlému diktátorovi
Překlad: Terorista bojující proti demokraticky zvolenému státníkovi. Nerespektující demokratické principy, často financován osvoboditeli z USA nebo Saudské Arábie.
Poznávací znak: Samopal, uřezané hlavy, teroristické útoky.
Vzkaz pro novináře: Lets go to the Syria, Libya, Iraq! Good Luck!

Novinářský výraz: „Diktátor“.
Překlad: Demokraticky zvolený státník.
Význam slova u českých novinářů: Totalitář, diktátor, trýznitel, holocaust, Osvětim.
Překlad: Demokraticky zvolený státník hájící zájmy vlastního státu, nesloužící nadnárodním korporacím, Washingtonu, Bruselu. Odmítající předat vládu do rukou teroristů. Většinou silně oblíbený politik ve své zemi, nakonec zavražděn „rebely“, které financuje někdo zvenčí.
Vzkaz pro novináře: Neuděláme nějakou sbírku na služební cestu?

Novinářský výraz: „Extrémista na demonstraci“.
Překlad: Člověk nesedící doma, vyjadřující nesouhlas se současným establishmentem, využívajíc demokratického práva zakotveného v ústavě jako práva na odpor. Zkráceně - demonstrant.
Význam slova u českých novinářů: Pravicový extrémista, levicový extrémista, extrémista, holocaust, Osvětim, Adolf Hitler.
Překlad: Demonstrant.
Vzkaz pro novináře: Radši snad bez komentáře.

Novinářský výraz: „Mladík“.
Překlad: Romský kriminálník.
Význam slova u českých novinářů: Mladík se sklony ke kriminalitě. Většinou nahnán ke skutku souhrnnými okolnostmi a sociálně slabým prostředím, ve kterém vyrůstá.
Překlad: Násilník, deviant, zloděj.
Vzkaz novinářům: Předpokládám, že už jste na cestě pod stany do Chánova, takže snad jen doporučuju do baťůžku přibalit hrdinu hvězdných válek Kocába, Kalibovou a Člověka v plísni jako potenciální humanitární organizaci.

Novinářský výraz: „Sociálně slabý“.
Překlad: Parazit.
Význam slova u českých novinářů: Oběť rasistického systému.
Překlad: Parazitování na sociálním systému nastavenému tak krutě k vlastním lidem a tak štědře k cizím.
Vzkaz novinářům: Sociálně slabých skutečně v naší zemi přibývá a existují. Jsou to statisíce těch nezaměstnaných, který mají pro svoji barvu kůže tu smůlu, že jsou odkázáni často na tristní pomoc státu. Většina z nich se ovšem mladíky nestane.

Novinářský výraz: „Intelektuál“.
 Překlad: Havlista, humanista.
Význam slova u českých novinářů: disident, antikomunista, antifašista, demokrat, lidskoprávní aktivista.
Překlad: Primitivní blb předkládaný jako hvězda. Většinou člověk bez jakékoliv kultivovaného vyjadřování. Pevně stojící za současným establishmentem a světovým uspořádáním, zapadávající do hlavního proudu, člověk hodící se do propagandy.
Vzkaz pro novináře: To s tím Halíkem, snad nemyslíte vážně, že ne?

Novinářský výraz: „Disident“.
Překlad: Havlista.
Význam slova u českých novinářů: Disident, bojovník za svobodu, antikomunista, antifašista, dlouhodobá oběť systému, lidský vzor, chrabrý člověk, západní člověk, demokrat.
Překlad: Většinou totalitář požadující perzekuci všech, se kterými nesouhlasí. Ke své slávě přišel, protože se hodil starým strukturám, zatímco jiní, skuteční hrdinové, žijí v opomnění.
Poznávací znamení: Alkohol.
Vzkaz novinářům: 21 let jsem ve svém životě abstinoval, poslední rok a půl tak nečiním. Jak dlouho a na jaké úrovni se musí alkohol užívat, abych dosáhl statusu disident?

Novinářský výraz: „Demokrat“.
Překlad: Totalitář!
Význam slova u českých novinářů: Demokrat, člověk ctící a bojující za svobodný režim.
Překlad: Člověk volající co nejvíce o omezování svobody slova, internetu, zasazující se o zákazy politických stran. Věznění lidí pro názory považuje za vrcholné stádium ochrany demokracie. Bombardování a okupace je pro něj přirozený prostředek pro dosažení demokracie.
Vzkaz novinářům: Nevíte o původní a jediné platné demokracii a demokratech vůbec nic.
Bohužel.

A aktuální tečka na závěr.

Novinářský výraz: „Rus“.
Překlad: Rus
Význam slova u českých novinářů: Totalitáři, zlo, diktátoři, válečné bestie, ukrutný režim, lidský póvl, okupanti, Stalin, plynové komory, Osvětim.
Překlad: Rus.
Vzkaz novinářům: Ta rusofóbní kampaň už je skutečně přehnaná. Nejsem ten, který by si některou zemi či její představitele idealizoval, ale na druhou stranu by to chtělo trošku objektivity do toho počínání.

Snad Vám alespoň těch pár nejzákladnější slov, které je potřeba pro orientaci v korektnosti, udělá radost a pobavíte se.
Nic jiného kromě breku, už snad totiž dělat nejde.

Autor: Michal MichalUrban | úterý 27.5.2014 18:27 | karma článku: 30,85 | přečteno: 1978x
  • Další články autora

Michal MichalUrban

David Koller,Ortel, voda a víno.

Tentokrát ve stručnosti. David Koller po vzájemné dohodě se svým manažerem, oznámili, že nebudou hrát v sálech, kde minulosti vystupovala skupina Ortel. Jak se v tomhle případě zdá, pít víno a kázat vodu se nemusí vždy vyplácet...

12.2.2016 v 13:53 | Karma: 37,63 | Přečteno: 2331x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Evropu s migranty čeká vědecký boom a rozkvět.

Jsem přešťastný člověk, že můžu být svědkem vrcholné etapy vývoje Evropy. Když jsem před pár lety nadával na svoje první auto, že mu příliš chutná, nenapadlo mě, že mě čeká v tomhle a mnoho dalších ohledech světlejší zítřek.

28.10.2015 v 10:00 | Karma: 42,08 | Přečteno: 2948x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Rusko prokázalo solidaritu. Merkelová akorát zvrací a vraždí.

Rusko vstoupilo do boje po boku Sýrie do bojů a zdá se, že jako jediní prokázali opravdovou solidaritu se Syřany. Německo svým multikulturním pojetím solidarity všemu akorát škodí a zabíjí.

6.10.2015 v 18:35 | Karma: 36,22 | Přečteno: 1521x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Prague Pride není pochodem homosexuálů, ale úchylných exhibicionistů.

Každoroční „tradice“ je tady. Opět se nám blíží ukázka obscénnosti na veřejnosti za které by se i profesionální prostitutka styděla.

12.8.2015 v 8:00 | Karma: 41,27 | Přečteno: 2288x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Demokracii si rozvracet nenecháme! Imigrace bude, svoboda slova ne!

Tento měsíc byl abnormálně plodný na výskyt politického extrémismu. Jako standardně v něm ale nefigurovali fakticky neexistující pravicoví extrémisté, ale znalci na extrémismus, volená šlechta a užitečná hlásná trouba systému.

8.8.2015 v 23:11 | Karma: 40,97 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3129x
Jmenuju se Michal Urban.
Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních.
Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů.
Můj FB:
https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327