Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kolik naší krve ještě bude prolito za cizí zájmy?

Smutná událost, která stála životy čtyři české vojáky. Událost, která vyvolala emoce pravděpodobně u každého z nás. U většiny negativní u někoho pozitivní, u někoho rozporuplné jako například u mě

Nechci se příliš zamýšlet nad tím, zdali vojáci byli hrdiny nebo nebyli. Pár mých přátel se vojenských misí zúčastnilo a rozhodně nevyjížděli s cílem šířit mír a lásku. Ten důvod byl mnohem prostší - materiální.
Tvrdit, že někdo bojuje v Afghánistánu za českou zemi, považuji spíše za výhru emočních citů nad racionálním uvažováním. V krušných časech to ovšem nemůžu mít nikomu za zlé.
Rád bych připomněl, že by člověk ve svém uvažování měl zůstat názorově konstantní a objektivní, pokud tedy považuje za hrdiny partyzány z II. světové války, pak musí pochopit pozici Talibanců. Pro ně logicky představuje cizí vojenská intervence okupanty a těžko jim můžeme promlouvat do duše, že my pouze stavíme nemocnice. Na jejich území se jim pohybují cizí vojáci 13 let a jako národ několikrát okupovaný, bychom měli zůstat objektivními a uznat, že nám to příliš příjemné nebylo a okupanti to zde lehké také neměli (a většinu partyzánů zrovna nezajímalo, jestli jen plní rozkazy).


Pokud si někdo myslí, že naše země je ve válce s Talibanem, dovolím si takové tvrzení zpochybnit. Talibanci, pravděpodobně při průměrné kvalitě vzdělávání v Afgánistánu, ani neví, že nějaká ČR existuje, natož pak aby věděli, kde leží.

Teorie, že Taliban vyhlásil válku USA po 11. září má k pravdě také velmi daleko. Pokud budu akceptovat oficiální verzi o 11. září jako pravdivou, tak to byla Al-Kaida. Ta nekladla během intervence USA příliš velký odpor a veškerou resistenci při bojích vykazoval Taliban. Důvodem pro intervenci do země, kde ve své době vládl Taliban, bylo odmítnutí vydat Ládina do USA.  Většina expertů se spíše domnívala, že Taliban pravděpodobně neměl možnost Usámu Bin Ládina předat do rukou USA. Mimochodem to byl Ládin, kdo byl svého času na výplatní pásce USA, než se vymknul kontrole (a nebo možná byl pod tou kontrolou celou dobu).
Důležité je zmínit, že to byla USA, kdo v době studené války Taliban financovala a cvičila a byl to americký prezident,  kdo o nich pronesl větu po pozvání do Bílého domu „Tito gentlemani jsou morálním ekvivalentem otců zakladatelů“.
Před pár lety navíc Taliban vzkázal, že Al Kaida už není jejich spojencem a nechce s nimi mít nic společného. Logicky by se tedy nabízelo odsun vojsk do svých zemí.


Universalismus a západní hegemonie.

Je třeba si uvědomit, že šířit demokratické systémy do zemí blízkého východu, možná připadá někomu jako ušlechtilý nápad, ale zároveň je třeba při posuzování zapomenout na etnocentrismus a akceptovat odlišné kultury, zvyky a náboženství. Evropa stojí na kořenech řecko-římské civilizace, která Evropě dala naší kulturu a demokracii. To, co nám připadá jako naprosto nevhodný politický systém, přijde domorodcům v jiných zemí naprosto přirozené a správné. To, co připadá na druhé straně jim naprosto zvrhlé, (a denně to jejich imigranti předvádí v našich ulicích) přijde nám za naprosto samozřejmé a vhodné.

Možná, že někdo považuje takové vysvětlení za nedostačující, dovolím si tedy reálný obrázek toho, jak takový import demokracie v duchu „když nechcete demokracii sami, přijde demokracie k Vám a to i za pomocí bomb“ probíhá.

Irák
Diktátor svržen, zadržen, popraven. USA společně s NATO slaví senzační úspěch v importu západních hodnot. O několik let později je Irák v náboženské válce, desetitisíce lidí z Iráku prchá, (věřte, že do USA utíkat nebudou, bude to Evropa, kde nakonec ukončí svojí cestovatelskou pouť) půlka země je pod vládou ISIL, vedle nichž je i Al Kaida sluníčková záležitost.
Země je zničená a režim bude brzo tak nevyzpytatelný, že větší důvěru vložíte i do předpovědi počasí od rosniček na TV Nova.

Libye
Diktátor svržen a zavražděn (ano rozsudek bez soudu je vražda a to i v zemích mimo Evropu). Země s životní úrovní, o které si můžeme tak maximálně vyprávět, byla kompletně zničena. Země, která byla vynechána z geopolitických her a byla skutečně suverénní. Země, kde rodiny dostávaly byty při narození prvního potomka.
 Dnes je uvrhnuta v naprostý chaos; do klanových a náboženských válek. Životní úroveň zde neexistuje už žádná, nelze nazvat úrovní život ve strachu nad zítřejší hodinou.
Libye mimochodem svojí vyspělostí dokázala asimilovat relativně velké množství afrických imigrantů do své společnosti, civilizovat je (Libye měla velmi dobrou úroveň vzdělávání po nástupu Kaddáfího) a zabránila tak emigraci kulturně a etnicky odlišných lidí do Evropy. To, že je Itálie na pokraji kolapsu, díky nájezdům afrických imigrantů, se nestalo náhodou. Je to důsledek destabilizace zemi a importu hodnot, která k zemi nepatří.
Nyní je ovšem Libye zemí, kde se drancují přírodní zdroje a kolonií USA bez vlastní suverenity.



Tím se dostáváme k tomu, čemu bych se rád vyjádřil. Války vedené pod pláštěm ,,boje proti terorismu“, žádným bojem proti terorismu ve skutečnosti nejsou. Jsou to mocenské války Západu, na kterých se bohužel podílíme i my.  Neexistuje země, které by intervence pomohla a stabilizovala jí, naopak jsou všechny destabilizovány a ten pravý terorismus teprve nabírá na síle. Nezavíral bych oči nad tím, ani kdybychom se takových zahraničních misí neúčastnili, my se jich bohužel nejen účastníme, ale dokonce v nich krvácíme.

Daňový poplatník platí za cizí zájmy. Čeští vojáci umírají na cizím území, za cizí zájmy. Stáváme se kolonisty, pro cizí zájmy a na cizí žádosti. Jedinou pochopitelnou smrtí vojáka, je smrt při bránění vlastní země. Vojáci ale umírají na druhé straně mapy a svojí zem rozhodně nebrání.

Místo aby taková skutečnost vyvolávala diskuze o tom, zda-li se nadále chceme podílet na okupování cizích území, zda-li nadále chceme doplácet na vojenské hrátky USA pro svůj byznys a svojí hegemonii nad světem, vyvolává se status quo a kromě lítosti je vše předem zavrhnuto.

Český národ vysílá soustrasti a kondolence rodinám na sociálních sítích, na které rodiny rozhodně nyní koukat nebudou a útočí na každého mimo proud, místo toho aby konstruktivně debatovali o tom, že stejný cyklus se může opakovat za týden, měsíc, rok. Prevencí proti následkům.

Stupidně argumentují na sociálních sítích bojem proti islámu, ačkoliv si neuvědomují, že islám není problémem na  území spjatém s islámem, ale pouze území našem. Veškerou podporou takovým akcím, akorát islámské země destabilizujeme a bude to znovu naše Evropa, která bude imigranty z těchto zemí přijímat. A bude to Evropa, která bude islamizována. A proto považuju za samozřejmost  takové oxymórony jasně definovat a poukázat na ně.

Stupidně až barbarsky tleskají, za každého mrtvého Talibance a neuvědomují si, že se jim vlastní kontinent před očima kompletně mění. Chce-li někdo proti islámu skutečně bojovat, ať bojuje skutečně tam, kde nás ohrožuje. A to je Evropa.

Ve světle všech těchto skutečností si ze srdce přeju, aby se česká armáda stáhla ze všech zahraničních misí a aby už nikdy nebyla prolita krev našich lidí za cizí zájmy. Aby nebyla prolita krev za někoho, kdo terorismus nejen, že nepotlačuje, ale dokonce ho sám svými kroky utváří.

Je na čase si přiznat, že jako členy NATO umíráme pro zájmy těch, kteří si to ani omylem nezaslouží.


 Armádo, vrať se!











 


Autor: Michal MichalUrban | středa 9.7.2014 23:12 | karma článku: 36,46 | přečteno: 3283x
  • Další články autora

Michal MichalUrban

David Koller,Ortel, voda a víno.

Tentokrát ve stručnosti. David Koller po vzájemné dohodě se svým manažerem, oznámili, že nebudou hrát v sálech, kde minulosti vystupovala skupina Ortel. Jak se v tomhle případě zdá, pít víno a kázat vodu se nemusí vždy vyplácet...

12.2.2016 v 13:53 | Karma: 37,63 | Přečteno: 2331x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Evropu s migranty čeká vědecký boom a rozkvět.

Jsem přešťastný člověk, že můžu být svědkem vrcholné etapy vývoje Evropy. Když jsem před pár lety nadával na svoje první auto, že mu příliš chutná, nenapadlo mě, že mě čeká v tomhle a mnoho dalších ohledech světlejší zítřek.

28.10.2015 v 10:00 | Karma: 42,08 | Přečteno: 2948x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Rusko prokázalo solidaritu. Merkelová akorát zvrací a vraždí.

Rusko vstoupilo do boje po boku Sýrie do bojů a zdá se, že jako jediní prokázali opravdovou solidaritu se Syřany. Německo svým multikulturním pojetím solidarity všemu akorát škodí a zabíjí.

6.10.2015 v 18:35 | Karma: 36,22 | Přečteno: 1521x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Prague Pride není pochodem homosexuálů, ale úchylných exhibicionistů.

Každoroční „tradice“ je tady. Opět se nám blíží ukázka obscénnosti na veřejnosti za které by se i profesionální prostitutka styděla.

12.8.2015 v 8:00 | Karma: 41,27 | Přečteno: 2288x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Demokracii si rozvracet nenecháme! Imigrace bude, svoboda slova ne!

Tento měsíc byl abnormálně plodný na výskyt politického extrémismu. Jako standardně v něm ale nefigurovali fakticky neexistující pravicoví extrémisté, ale znalci na extrémismus, volená šlechta a užitečná hlásná trouba systému.

8.8.2015 v 23:11 | Karma: 40,97 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3129x
Jmenuju se Michal Urban.
Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních.
Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů.
Můj FB:
https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327