Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zapálil evropský hadr, dostal podmínku.

Bojující demokracie se znovu převedla. Protiextrémistická policie(neoSTB) se opět vyznamenala a ve spolupráci s lidovým soudem si odnáší titul sviní měsíce.  Tentokrát to odnesl Jakub Svoboda, tajemník  organizace „Dělnické mládeže“. Jakub Svoboda v rámci předvolební kampaně do evropského parlamentu zapálil vlajku Evropské unie na veřejnosti. Odešel s podmíněným trestem 4 měsíců s dohledem na 1 rok.

Česká justice má další vyznamenání a po 14 měsíčním držení tzv. nálepkových teroristů, množství persekucí za „závadové symboly“ si připisuje další skalp  a s úsměvem na tváři kráčí k titulu totalitní stát Evropy stejně neohroženě, jako německá reprezentace na fotbalovém šampionátu k titulu. Bohužel nutno poznamenat, že stejně jako německá reprezentace je jednoznačný favorit, vzhledem k faktu, že jsme první stát v Evropě, který za takový čin udělil trest. Hurá, konečně  hmatatelný výsledek,  když už ta Kvitová odmítá živit parazity a financovat černou díru.
Lidový soud (jinak to snad nazvat najde) tentokrát použil paragraf za výtržnictví. Jsem si vědom,  že opět šedá masa oveček bude nadšeně tleskat  úderu na „pravicové extrémisty“, mně osobně bohužel nezbývá, než vyjádřit upřímné rozhořčení nad více a více politicky motivovanými procesy v naší justici. Rozhořčit se je bohužel to jediné, co mohu.
Společenská nebezpečnost je v tomhle případě zcela evidentně nulová, přihlédneme-li k faktu, že se jednalo o akt v rámci předvolební kampaně do Evropského parlamentu a čin byl  symbolikou volebního programu strany. Ačkoliv judikatura obecně v takových případech řeší incidenty jako přestupky proti veřejnému pořádku, tentokrát udělila odnětí svobody 4 měsíců se zkušební lhůtou na jeden rok.
 
Rád bych upozornil, že nejsme jedinou zemí, kde se podobný incident odehrál. Polská mládež svého času šikanovala úřady kradením a pálením evropských vlajek tak intenzivně, že v Polsku prakticky došly symboly Evropské unie. Vzhledem k faktu, že vlajka Evropské unie není žádný národní symbol, padaly tresty pouze peněžité a z hlediska evropského práva, zcela oprávněné a správné.
Podobně bych mohl pokračovat ještě nějakou chvíli, od Řecka, kde vlajku po vypuknutí krize pálili při veřejných shromáždění komunisté i nacionalisté, přes Maďarsko, kde jí  poslanec Jobbiku rovnou defenestroval z vládní budovy, až k Itálii, kde jí po nedávných obřích protestech (které ovšem naše média nezaznamenala) ukradl účastník demonstrace přímo z parlamentní budovy a zničil.
Ve všech případech ovšem padly maximálně peněžité tresty a nebo vůbec žádné. Evropská vlajka totiž není oficiálním státním symbolem žádné země a nelze tedy za takový akt soudit ani v zemích, kde je pálení národních symbolů trestné (a to ani to u nás trestné není).
 Vzrůstající politické procesy v naší justici, zaměřené především na tzv. pravicové extrémisty by měly být pro každého z nás alarmující bez rozdílu politické příslušnosti. Podobným hledáním „vnitřních nepřátel“ se stylizují především systémy totalitní, prohnilé, zkorumpované a to v situaci, kdy nespokojenost vzrůstá a je třeba hledat viníka, který sice vinen vůbec není, za to je vhodným beránkem pro oltář „demokracie“. Vlk se nažere a koza zůstane celá. V tomhle případě, mladý člověk se společensky,politicky i kariérně zneškodní a ovečka ještě zatleská, že se cítí o něco bezpečněji. Tunelovat se může dál a to dokonce s hlasitým aplausem za zneškodnění protistátních živlů.
 Teroristická zbraň v rukou systému, tedy tzv. média to vybraným slovníkem nejen umocňují, ale do značné míry také legitimizují.
Většinová společnost se bohužel řídí heslem nehas co tě nepálí v tom lepším případě,  v tom horším případě těm demagogickým žvástům skutečně věří a tak můžeme s úsměvem na tváří nadále stabilizovat. Goebbels ve světle skutečností vypadá jak čeští ping-pong hráči vedle těch čínských. Jako amatér.
Můžeme si o Dělnické straně myslet své, stejně jako si myslím své já, nicméně to není pro podstatu věci vůbec důležité a není třeba abych to více rozvíjel. Stejně odmítavý postoj by jsme měli zaujmout, i kdyby před soudem stála Marta Semelová, Schwarzenberg nebo Láďa Hruška.

K naplnění staro-nové éry snad už chybí jen iniciování petic za vyšší tresty pro extrémisty od různých (ne)ziskových a lidskoprávnách organizací. Bohužel mlčící stádo umožňuje vydávat politicky motivovaným soudům tak nebezpečné precedenty, že se možná i toho dožiji.
Republiku si zkrátka živlama rozvracet nenecháme. Rozkaz zněl jasně!

Autor: Michal MichalUrban | úterý 15.7.2014 15:38 | karma článku: 34,60 | přečteno: 2012x
  • Další články autora

Michal MichalUrban

David Koller,Ortel, voda a víno.

Tentokrát ve stručnosti. David Koller po vzájemné dohodě se svým manažerem, oznámili, že nebudou hrát v sálech, kde minulosti vystupovala skupina Ortel. Jak se v tomhle případě zdá, pít víno a kázat vodu se nemusí vždy vyplácet...

12.2.2016 v 13:53 | Karma: 37,63 | Přečteno: 2331x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Evropu s migranty čeká vědecký boom a rozkvět.

Jsem přešťastný člověk, že můžu být svědkem vrcholné etapy vývoje Evropy. Když jsem před pár lety nadával na svoje první auto, že mu příliš chutná, nenapadlo mě, že mě čeká v tomhle a mnoho dalších ohledech světlejší zítřek.

28.10.2015 v 10:00 | Karma: 42,08 | Přečteno: 2948x | Diskuse| Politika

Michal MichalUrban

Rusko prokázalo solidaritu. Merkelová akorát zvrací a vraždí.

Rusko vstoupilo do boje po boku Sýrie do bojů a zdá se, že jako jediní prokázali opravdovou solidaritu se Syřany. Německo svým multikulturním pojetím solidarity všemu akorát škodí a zabíjí.

6.10.2015 v 18:35 | Karma: 36,22 | Přečteno: 1521x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Prague Pride není pochodem homosexuálů, ale úchylných exhibicionistů.

Každoroční „tradice“ je tady. Opět se nám blíží ukázka obscénnosti na veřejnosti za které by se i profesionální prostitutka styděla.

12.8.2015 v 8:00 | Karma: 41,27 | Přečteno: 2288x | Diskuse| Ostatní

Michal MichalUrban

Demokracii si rozvracet nenecháme! Imigrace bude, svoboda slova ne!

Tento měsíc byl abnormálně plodný na výskyt politického extrémismu. Jako standardně v něm ale nefigurovali fakticky neexistující pravicoví extrémisté, ale znalci na extrémismus, volená šlechta a užitečná hlásná trouba systému.

8.8.2015 v 23:11 | Karma: 40,97 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3129x
Jmenuju se Michal Urban.
Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních.
Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů.
Můj FB:
https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327