Proč nesouhlasím s průjezdem armády USA.

19. 03. 2015 21:45:00
Ohledně průjezdu amerických vojáků přes území České republiky jsem toho přečetl více než dost, přesto bych se rád v krátkém příspěvku vyjádřil také. Někteří to nazývají zbytečnou „mediální hysterií“. Hysterií to ovšem nazývají především ti, co nazývají hysterií cokoliv, co jde proti současnému proudu. Kritikou multikulturalismu počínaje, kritikou Evropské unie konče.


Naši spojenci? Kdy a kde?

Případ 1. - Irák.
Marně přemýšlím nad tím, kdy konkrétně USA udělala něco v zájmu nás (a pokud mluvím o nás, mluvím o Evropě), že bych je mohl označit za skutečné spojence, nikoliv za pouhé spojence na papíře.

Byla válečná intervence do Iráku na základě falešných důkazů o zbraních hromadného ničení mým zájmem, byla snad zájmem evropským? Bylo porušení mezinárodního práva a útok bez mandátu OSN v mém zájmu? Byla tahle intervence, která dala živnou půdu pro Islámský stát naším zájmem? Jsou uřezané hlavy v mém zájmu? Jsou to evropské hodnoty?
Byla absolutně destabilizovaná země a následná uprchlická tsunami valící se na Evropu z Iráku v mém zájmu?
Odpovím si radši sám, ne, nebylo to v mém zájmu.

Případ 2. Libye.
Diktátor Kaddáfí. Vzpomínám si, jak v roce 2011, ještě před svou smrtí vyzýval Havel k bombardování (tentokrát ani nebylo humanitární) Libye a svržení, cituji, „nebezpečného blázna Kaddáfího“. Vzorně mu sekundoval Kárl Chrápenberg, který se při svých dynamických projevech vžil minimálně do role Arnolda Schwarzeneggera z filmu Barbar Conan a chvílemi to vypadalo, že dostojí své modré krvi a vyrazí osobně vystřílet Zelenou armádu Muamara Kaddáfího. V té době si odpočinul od pořádání pražské gay pride i americký velvyslanec a urychleně zaslal email do Hollywoodu s informací, že se v České Republice rýsuje scénář pro volné pokračování filmu „Nepřítel před branami“.
Akční super hrdina byl vyslyšen, zlý diktátor svržen a demokracie úspěšně implementována. Následky nejsou tak hrozivé. Pouze zde není žádná legitimní vláda, země je v totálním chaosu a občanské válce, demokratičtí rebelové se standardně přes noc stali islamisty, kteří sem tam někomu uřežou hlavu, znásilní a nebo někoho unesou jako se stalo v případě českého občana.
Stejně jako v Iráku probíhá masivní exodus obyvatel z Libye do Evropy. Na hranicích už jich čeká 1 milion a v Evropě už se nemůžeme dalšího multikulturního obohacení dočkat. Znovu se ptám – bylo to v našem zájmu? Můžu považovat někoho takového za skutečného spojence?

Případ 3. Sýrie
Scénář a následky stejné jako výše. Imigrace do Evropy, tisíce lidských životů, islámští radikálové a kompletně destabilizovaný region. To vše jako následek podpory demokratických rebelů, kteří si založili demokratický Islámský stát o velikosti Anglie a vyhrožují denně nám - Evropanům.
Assad možná není svatoušek, ale tenhle konflikt by bez podpory opozice ze strany USA vyřešil během pár týdnů. Bylo tohle skutečně v našem zájmu? Je tohle spojenec, kterého si mám pustit na své území? Mám ho zde vítat?


Proč tedy nesouhlasím?
Rozhodnout o průjezdu armády, která za posledních 30 let napomohla k nestabilitě, umělým revolucím a osobně okupovala více než 10 svrchovaných a suverénních států, na den výročí německé okupace je pokrytectví největšího kalibru.
Poté, co tu politické strany jako ČSSD, TOP09 a mnoho dalších málem vybrečeli nový Atlantický oceán při vzpomínkách na výročí naší okupace a zrady, které se nám nespravedlivě dostalo, dávají zelenou někomu, co dokázal porušit snad všechny mezinárodní práva co existují a dopouštějí se toho samého, co se jiní dopustili na nás a tak moc to odsuzují. Jestli tohle není učebnicový příklad dvojího metru, tak co?

Někteří naprosto iracionálně argumentují tím, že jsme členy NATO a z toho důvodu, musíme plnit svoji spojeneckou povinnost. Když pominu základní fakt, že já osobně jsem pro vystoupení z NATO, tak si tihle lidé dokáží podobnou argumentací úspěšně kálet do vlastních úst. My totiž skutečně jsme ČLENY a jako ČLENOVÉ máme právo nejen odmítnout, ale už jen z hlediska naší historie a faktů, co se za poslední roky pod vedením USA i povinnost ukázat, že jsme ČLENY a ne loutky, co budou poslušně skákat a podepisovat se pod vražděním dětí, žen a destrukcí států, které měly naprostou legitimitu.
Jediné potenciální ano, tomuto negramotnému konvoji kovbojů může být v případě, že budou cestovat do Haagu, kam také po právu patří.

Nezbývá mi než doufat, že vojáky hlídacího psa demokracie někdo alespoň upozornil na fakt, že nepřijíždí do Čečenska a není tedy důvod střílet kulky s demokracií na každého, kdo zrovna nemává vlaječkou USA.














Autor: Michal Urban | čtvrtek 19.3.2015 21:45 | karma článku: 37.54 | přečteno: 3770x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 14.92 | Přečteno: 151 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 14.86 | Přečteno: 378 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 375 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3129
Jmenuju se Michal Urban. Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních. Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů. Můj FB: https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...