Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Moc pekne napsano, karma!

0 0
možnosti
KD

Vystizne ! A Ceska televize to je vred na tvari nasi zacinajici svobody !

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi, že svoboda slova musí být absolutní a že chráněni musí být jen jednotlivci na základě jejich podnětu pokud jim někdo verbálně vyhrožuje násilím a oni to vyhodnotí jako útok na svůj majetek, blízké, nebo sebe.

1 0
možnosti

Autora omlouvá to, že je velmi mladý, u toho lze ještě snahu být za každou cenu "originálním myslitelem" pochopit. Nemá cenu polemizovat s celým textem, protože je velmi dlouhý, pozastavím se tedy u rasismu. Autor používá logický klam falešnou analogií u popisu demonstrace, kde se černí, bílí a žlutí řezali do rukou a ukazovali, že mají stejnou krev, poukazem na to, že potkaní krev je taky červená. No, možná je, ale má tak odlišné složení, že ji nelze použít k transfúzi žádnému člověku, kdežto Afričan může klidně darovat krev Severoevropanovi. Opravdu máme stejnou krev, liší se pouze krevními skupinami. Co se týče lidských "ras", problém je, jak je vymezit, pokud tedy vůbec existují. Základní členění na "černou", "bílou" a "žlutou" je nedostatečné, protože původní populace našeho druhu měla tmavou pleť a teprve v průběhu migrace z Afriky do zbytku světa se rozrůznila. Africká populace je tak mnohem variabilnější (i na genetické úrovni) než populace ve zbytku světa - a většina populace zbytku světa je příbuzná pouze jedné větvi africké populace. Pokud tedy lidské rasy opravdu existují, jenom v Africe by jejich počet šel do desítek. Černoši navíc žijí také na ostrovech v Indickém oceánu a v Austrálii a jsou potomky jedné dávné migrace z Afriky, která šla podél pobřeží Indického oceánu. Další migrační vlny směřovaly dále do Eurasie a Severní Ameriky, zde se jednotlivé lidské populace navzájem mísily, velmi pravděpodobně se v počátcích migrace mísily i s dalšími lidskými "druhy" (neandertálci, děnisované) a výskem je víceméně kontinuum jednotlivých znaků. Možná od sebe poznáte Západoevropana a Číňana, ale třeba ve Střední Asii by asi bylo dost těžké rozhodnout, kdo patří k mongoloidní rase a kdo k evropoidní. Dále na jih jsou navíc lidé stále tmavší, ať mají "evropské" oči nebo "asijské". Takže jak je to s těmi rasami? Domnívám se, že autorův pohled je tudíž velice povrchní, patrně daný jeho mládím a z něho plynoucím nedostatkem rozhledu.

1 0
možnosti
MD

Hezke, take dlouhe zastaveni u rasismu, nebo spise jakehosi vyctu znaku. Mozna bude mit i pokracovani, abychom se dozvedeli, k cemu ten vycet smeruje. Autoruv uceleny text dokazal rici, o cem chce hovorit, proc o tom chce hovorit a vyslovit na uvadene jednotlivosti jednotlive nahledy a na zaver shrnout do celkoveho pohledu.

To bude to asi tim mladim, ze nic podstatneho ze sdeleni jako celku nevynechal.

4 0
možnosti
JK

J88a75n 85K77r66a20u26s

3. 7. 2014 14:01

Máte pravdu.

Jediný problém je, že většina lidí nemá schopnost vstřebat takto podanou pravdu - je pro ně pravděpodobnější vstřebání pseudomouder v podání pánů Rotha nebo Kindla. Ti jsou nastaveni na ovládání mas v danou chvíli zideologizovaným pokusem o podkopnutí Vaší dobré logické konstrukce.

5 0
možnosti
Foto

J65a68k15u28b 64R96o58t91h

3. 7. 2014 15:16

Blábolile, neberte si mne laskavě do toho nechutného otvoru mezi nosem a bradou.:-/

0 3
možnosti
MH

Jasně, a s úctou starce k mládí, R^R^R^.

A protože je na konci i věta o současné Ukrajině, doufám, že zde nejsem s následujícím odkazem úplně mimo téma.

"Člověk nemůže pochopit co se děje nyní na Ukrajině bez toho, aby znal tento větší obrázek." ..... tj. citát z:

http://www.zvedavec.org/komentare/2014/07/6046-naznaky-ze-usa-planuji-jaderny-utok-proti-rusku.htm

3 0
možnosti
JR

J17a16n 24R23á77ž

3. 7. 2014 13:32

Vážený pane! Je mi ctí přečíst si takový článek. Dává mi naději, že v generaci, která po nás prebírá odpovědnost za společnost, jsou lidé, kteří vnímají dění ve světě svým mozkem a ne  jen prostřednictvím korektně standardizovaných  názorů na Facebooku, či papouškováním novinářského mainstreamu.

Dík! R^

7 0
možnosti
SN

:-)  Pane autore !   Při Vašem mládí.....klobouk dolů !  Popsal jste to perfektně !  Nelze, než souhlasit !   R^R^R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3129x
Jmenuju se Michal Urban.
Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních.
Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů.
Můj FB:
https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327