Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tý jo, tak mladej a takovej pesimista...

1 0
možnosti
Foto

J73i81ř87í 21K10o11b85z63a

21. 9. 2014 18:23

Velmi zajímavá úvaha, o tom, že lidská historie nikam nevede a jen se bezmocně točí v kruhu, neschopná poučit se z chyb v minulosti jsem již psal.Vyprázdněnost duchovního života od 90tých let, zprofanování "pravdy a lásky" do šíření lží a nenávisti  sa na mladé generaci nemilosrdně podepsalo. Jsem rád, že /alespoň nekterým) zůstal zdravý a kritický rozum. Karma.

0 0
možnosti
KM

K50a91r63e40l 24M80a28s69e71k

21. 9. 2014 14:35

Za pitomý článek samozřejmě antikarma. Rv

Jak jste na to přišel, že jediné co za svůj život přistěhovalec pocítí, bude jeho nenávist k domorodcům, bude je vinit z každého neúspěchu a bude nenávidět celou jejich kulturu a identitu?

3 1
možnosti
MP

Jak je možné, že nelze zakázat v Teplicích búrky a šátky? To se čeká, až bude mít nůž na krku nějaký český novinář?8-o

1 0
možnosti
MR

Římská říše setrvala prakticky do dnes, naši prarodiče se ještě učili latinu, je v našem právu a správě společnosti... .

Římská říše se transformovala do církve a křesťanství. 

V té době došlo k výrazným klimatickým změnám díky výbuchu sopky Krakatoa v roce 576. V Indii byl hladomor a sucha, to samé v Jižní Americe a rozpad civilizace zde.

Problémy byly po celém světě a to byla hlavní motivace pro stěhování populací.

Jsme vlastně dědici Svaté říše Římské a zde Praha ... .

Římské říše byla postavena na jiných hodnotách než ta naše. Zde Vám prostě chybí informace ... . 

Nic strašného se neděje jen lidský vývoj roste na tom co podceníme nebo pos.reme. Byla zde 100 letá válka, 30 letá válka, 1 světová 2 ... . Velké pandemie moru ... .

My vlastně ani nevíme jak velké máme štěstí že žijeme v Evropě, kde se dává prostor určité svobody lidí, jinde ve světě to tak není ... .

5 1
možnosti
MK

Ono jde také o to, co si kdo pod pojmem Římská říše představuje. Pro Římany to byl Pax Romana, tedy místo, kde vládlo římské právo. V tomto případě Řím existuje dodnes, protože a jak píšete i díky Církvi se římské právo stalo součástí naší civilizace, stejně jako latina změnila myšlení lidí. Což je asi největší přínos této antické civilizace, protože technologicky na tom byly i jiné říše stejně anebo lépe, jak například Peršané. Ostatně špatně na tom nebyli ani Barbaři, jen měli tu smůlu, že nejvíce informací o nich máme od římských historiků, kteří až na výjimky vše neřímské považovali za primitivní, což ovšem Římanům nebránilo v tom, aby od těchto "barbarských" národů přebírali znalosti a technologie.

1 0
možnosti
RT

Myslím, že migranti musí mít vymezeny mantinely odkud a kam mohou. Nepřijímat každého a jakmile se zjistí nějaké nesprávné chování, okamžitě vyhostit. Kdo tady chce žít, musí přijmout naši kulturu jak v oblékání, chování a neprosazovat tu svoji dovezenou. 

Za to, že jsme v NATU jsem opravdu ráda a autor článku by si měl prostudovat nejenom starý Řím, ale i státy s radikálními islamisty. Možná by měl navštívit státy, kde se snaží islamisté o založení Islámského státu. Pak pozná, za co NATO bojuje a že jsou islamisté pro nás velká hrozba.

 Taky doporučuji přečíst knihu Krvavé země mezi Hitlerem a Stalinem, která mě velmi oslovila. To, že se Ukrajina stále bojí Ruska je v nich zakořeněné z dob krutovlády od Lenina po Stalina. Kdo dnes zjistí, kolik lidí z Ukrajiny, Krymských Tatarů zemřelo v ruských gulazích, když dodnes nikoho nepustili do Ruska, aby toto prostudoval a navštívil ta hrůzná místa? Kolik lidí z Ukrajiny pomřelo v období řízeného hladomoru ze strany Ruska? 10 - 14 miliónů?

O důchodcích. Zažila jsem svoje prarodiče, kterým dnešní důchodci dali po znárodnění v roce 1948 opravdu almužnu a oni živořili. Jedli tak skromně, že si to ani nedovedete představit. To dnešní generace důchodců doslova degradovala tehdy starého člověka na obtížný element té budovatelské komunistické doby. Moje prarodiče vypadali, jak z koncentráku a kdyby si od mých rodičů nepřilepšili občas nějakým jídlem, tak by žili o chlebu a vodě. Přitom měli před kolektivizací zemědělství menší hospodářství. Děd byl dokonce ve vězení za to, že nechtěl do družstva vstoupit a nestačil plnit dodávky určené soudruhy. 

Jo, mladý pane, to byla doba.  Dnešní důchodci jezdí po supermarketech kolikrát také proto, že neví co s volným časem a to, co nakupují nejsou potraviny, ale pochutiny. Mají toho plné vozíky a já se nestačím divit, proč tolik jí, když sotva jdou a klouby je nemohou unést.

6 7
možnosti
Foto

V naprosté většině si ti, kdo dostali od komunistů v padesátých letech "almužnu", prostě jen neplatili důchodové pojištění, spořili si takzvaně pod polštář.

2 6
možnosti
MK

Hezké, ale Římská říše padla až roku 1453. Co se týče rozpadu Západořímské říše tak tam byl hlavní faktor a to rozdělení Impéria na západní a východní část, přičemž ta západní přišla o surovinové zdroje, protože východní část si ponechala ty bohatší provincie. O znovusjednocení se pokusil Justinián I, který to nakonec vzdal vzhledem k finanční náročnosti. A zcela symbolicky to byl i poslední Východořímský císař , který používal latinu. 

Jinak co se týče politiky Západořímské říše k barbarským kmenům, tak ta musela být pragmatická. Galové a Germáni byli mnohem početnější než Římané a navíc Východořímská říše odkláněla , za pomocí úplatků, barbarské kmeny směrem na Západ, čímž napomohla další devastaci. A ještě jedna věc , ne nepodstatnou roli v rozpadu Západořímské říše sehrálo klima. V té době probíhalo ochlazení, což prinášelo neúrody a epidemie, které zahubily bezmála 40 procent tehdejší populace. Tohle vše se Východořímské říši vyhnulo, díky poloze a příznivějším přírodním podmínkám vyhnulo.

2 0
možnosti
MU

Děkuji za komentář. Používal jsem závěry britského historika a použil jsem to, co mohu použít jako kontrast s dnešní dobou.

0 0
možnosti
Foto

Lidé jsou stále v nějakém otroctví. Dnes už to nejsou hmotná pouta, jsou to ale pouta rafinovanější a zákeřnější, a to v tom, že se jich už nikdy nezbavíme.

Nikdo není tak beznadějně zotročený jako ti, kteří falešně věří, že jsou svobodní (Johann Wolfgang Goethe).

7 1
možnosti
JL

Máte pravdu, lidé, respektive větší část, žijí v otroctví a v diktaturách. Proti fašismu se bojuje snadno, je vidět. Proti komunismu a socialismu už hůře- je také vidět, ale spousta jedinců nechce díky jakýms takýms jistotám , ale když vám stále ,, někdo " cpe, jak jste svobodní, tak proti těmto nemůžete bojovat nikdy!

5 0
možnosti
SB

Jednu výhradu k tomu, co jste napsal mám, ale jinak 90% souhlas.

0 0
možnosti
MP

snižuje se porodnost a JEN imigrantů a cikánů přibývá, takže vymřeme po přeslici.

1 0
možnosti
MN

no pokud bude pokracovat ono nesmyslne buseni na valecne bubny kolem Ukrajiny a Ruska,, pak muzeme taky zemrit po "meci" daleko driv nezli po preslici

3 1
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3129x
Jmenuju se Michal Urban.
Narodil jsem se v roce 1992 a svůj život prožívám v neoliberální společnosti, která opustila své kořeny a podstatu bytí. Jsem jeden z mnoha příslušníků generace na kterou čeká pouhé splácení dluhu, za které nenesu žádnou odpovědnost, stejně jako miliony ostatních.
Jsem příslušník generace na které čeká časovaná bomba v sociálním experimentu prováděná kulturními marxisty, zvaným multikulturalismus. Jsem člověk odmítající stát se součástí vykořeněné šedé masy individualistů.
Můj FB:
https://www.facebook.com/tomas.tucek.12327